Hjem » Arkiv » 90 år med La Sportiva!

90 år med La Sportiva!

I 90 år har La Sportiva produsert kvalitetsfottøy i Val di Fiemme i Italia. Det hele startet med skomakeren Narcisco Delladio som i 1928 etablerte selskapet som etter hvert skulle bli kjent som det internasjonale selskapet La Sportiva S.p.A.

La Sportiva holder i dag til i moderne lokaler i Ziano di Fiemme. Selskapet eies fortsatt 100 % av familien Delladio, og drives idag av tredje og fjerde generasjon. De har hatt en enorm vekst de siste årene og vil i løpet av 2018 passere 1 milliard kroner i omsetning (100 millioner euro), og de har med sin stadig voksende produktportefølje ingen planer om å stoppe der.

La Sportiva er idag verdensledende innenfor klatreskosegmentet. Jeg kan nevne gamle storheter som Mythos, Kendo, Mirage og Miura bare for å nevne noen, og familien med klatresko blir på ingen måte mindre med årene. La Sportiva produserer også tekniske og lette fjellstøvler, inkludert spesialstøvler til isklatring og til å bestige verdens høyeste fjell. De produserer noen av de letteste og mest tekniske terrengløpeskoene som finnes på markedet. La Sportiva har også etablert seg som et av de mest innovative og tekniske varemerkene innenfor skibestigning (randonnée), og står bak den letteste støvelen på markedet. De har også etablert seg som en seriøs aktør innenfor teknisk bekledning, der de produserer klær til blant annet klatring, terrengløp og skibestigning.

Nå i mai så tar det til vanlig fremtidsrettede selskapet La Sportiva S.p.A. seg tid til å se seg litt tilbake på snart hundre år med innovasjoner. I snart 1 måned har La Sportiva hatt en spesiell utstilling i Trento som tar for seg 90 år med sko-historie.

Vi i Atello har hatt gleden av å være distributør for La Sportiva i Norge siden 1992, og gleder oss til å feire sammen med våre italienske venner nå i mai. Feiringen blir kombinert med selskapets internasjonale salgsmøte, der vi skal se på hvilke innovative og fantastiske nyheter vi kan vente oss fremover. Så for de av dere som måtte være redd for at det skal komme et punktum etter 90 år, så kan dere ta det helt med ro. Vi har bare ett fokus og det er veien fremover.

Handlekurv