Hvordan ta på klatresko

hvordan-ta-pa-klatresko-1For å få skoen til å sitte skikkelig er det helt nødvendig å ha løse lisser helt frem til tuppen. Så derfor starter du med å snøre skoen opp helt frem til tuppen – før du tar av skoene! Da unngår du også unødvendig slitasje av fóret. Om nødvendig tar du lissene ut av det øverste hullet. Nå er du klar for å trakke ned i skoen.


hvordan-ta-pa-klatresko-2Press foten frem i skoen og skjevt mot venstre del av tåpartiet i skoen, slik at venstre siden av stortåen og dens ledd blir presset godt inn mot randen (randen kan gjerne bule litt), uten å sette hælen ned i skoen. Bruk høyre hånd til å dra skoen på plass på foten. På dette tidspunktet befinner hælpartiet på skoen seg til venstre for hælen.


hvordan-ta-pa-klatresko-3Pekefingeren markerer her det området hvor det er nødvendig å få absolutt kontakt mellom rand og fot.

 


hvordan-ta-pa-klatresko-4Belast gjerne fremre del av skoen svakt mot underlaget, slik at foten ikke sklir ut av posisjonen du har oppnådd i tåpartiet. Vri så hælpartiet mot høyre, og dra deretter hælpartiet opp og rundt hælen så skoen omslutter hele foten.