Hjem » Arkiv » Aequilibrium Series

Aequilibrium Series

Balanse – en tilstand som gjør det mulig å kontrollere kroppens posisjon og bevegelse. I verden for teknisk fjellbestigning er man konstant på jakt etter den optimale balansen mellom komfort og tekniske egenskaper, i tillegg til vekt og slitestyrke. Dette er utgangspunktet for forsknings- og utviklingsavdelingen hos La Sportiva, som siden 1928 har produsert tekniske fjellstøvler i hjertet av Val di Fiemme. Mye har skjedd siden den gang takket være den kontinuerlige prosessen med å forutsi og endre «landskapet» for fjellklatrere over hele verden. Fra sin High Mountain-kolleksjon for fjellklatring i Himalaya, Nepal-serien for sine robuste og tekniske skinnstøvler, Trango-serien med sine lette og tekniske fjellstøvler, kommer La Sportiva nå med en helt ny serie med fjellstøvler – Aequilibrium-serien.

Navnet til serien er nærmest en erklæring om perfekte å skulle kombinere komfort, tekniske egenskaper, lav vekt og slitestyrke – alle nødvendige egenskaper for å dekke behovene til moderne fjellklatring. Aequlibrium er utviklet for alpine fjellturer, raske og lette dagsturer og tekniske ruter på steinete underlag og variert terreng, og er designet for å følge brukeren hele veien fra hjemmet til toppen takket være seriens unike passform.

Over the years we have always tried to support and stimulate the rapid evolution of mountaineering.

Lorenzo Delladio, CEO La Sportiva

Dagens fjellbestigning har endret seg drastisk fra tunge lærstøvler til fordel for produkter med enda bedre ytelse i syntiske materialer. Lette, men samtidig solide – ideelle for dagsturer hjemmefra og til toppen, også gjennom tekniske etapper hvor stegjern er nødvendig. Det som utgjør forskjellen på denne typen produkter i dag, er gangbarheten til skoen. En egenskap som kombinerer tekniske egenskaper med komfort.

Aeqilibrium serien består av tre produkter med varierende tekniske egenskaper:

AEQUILIBRIUM TOP GTX
En lett støvel med høy ytelse, med en teknisk gamasje for raske fjellturer i variert terreng, og for bruk på mellom høye fjelltopper. Med enestående tekniske egenskaper, er den perfekte balansen mellom lav vekt, komfort og slitestyrke.

AEQUILIBRIUM ST GTX
En allsidig fjellstøvel, ideell for via ferrata, fjellturer, brevandring og i variert terreng.

AEQUILIBRIUM LT GTX:
En støvel med overdel i lær for teknisk hiking, ideell for backpacking og turer over flere dager i høyden.

I hjerte av serien, og som den teknologiske fellesnevneren finner vi i den helt nye Double Heel™-helkonstruksjonen som sørger for et enestående tråkk. Den presise geometrien med den uttalt dobbeltknasten forbedrer bremseegenskapene til skoen på turen ned, og sørger for en jevnere gåtur og bedre utholdenhet. Slitestyrke og lav vekt i balanse, takket være sålepakken bestående av en ytre skallkonstruksjon og et superlett innvendig dempemateriale som sørger for best mulig demping uten at det går på bekostning av vekten til skoen.

Den innovative Vibram® SpringLug Tech-undersålen sørger for komfort, tilpasning til underlaget og ytelse. Denne nye teknologien fra Vibram består av et gummiskall, for maks beskyttelse mot underlaget, samtidig som den sørger for grep og friksjon. Polyuretan innholdet i sålen sørger for maks komfort, og gjør skoen særs tilpasningsdyktig for variert terreng.

Hver komponent er designet med lavest mulig volum, og gjør skoen veldig lett, slik at man kan kan ha den på i timesvis. En annet viktig element er støvelens 3D Flex Evo ™-system, en videreutvikling av det kjente systemet fra Trango-serien, der skaftet på skoen er forformet slik at det flekser naturlig med ankelleddet samtidig som det gir nødvendig støtte. Alle modellene i serien kommer med Gore-Tex Performance Comfort-membran. Aequilibrium Top GTX kommer også med BOA® Fit System-lissesystem, integrert i gamasjen, for optimal tilpasning av volumet i skoen, med enhånds bevegelse.

Enten du skal konkurrere i flest mulig topper på en dag, eller nyte en sommerdag i fjellet med en støvel som holder deg med selskap fra bilen til toppen uten å ofre komfort og tekniske egenskaper, er Aequilibrium-serien klar for å dekke behovene til dagens moderne fjellklatrere. Med ekstrem balanse.

Handlekurv