Traverse X – En helt ny serie anmarsjsko

Traverse X er en prisvinnende ny serie fra La Sportiva, som kommer ut i sportsbutikkene i løpet av våren. La Sportiva har tatt den tradisjonelle anmarsjskoen og kombinert denne med elementer fra fjellstøvler og terrengløpesko. Resultatet er tre unike anmarsjsko, hver med en optimal kombinasjon av vekt, feste og slitestyrke. Alle tre modellene bygger på samme design, lissesystem, grep og komfort, men skiller seg fra hverandre på vekt og materialer, som gjør at det finnes en Traverse X anmarsjsko for enhver anledning.

Navnet kommer av det engelske uttrykket «traverse», som er et slenguttrykk for anmarsjen til klatreveggen.

Dette gir en klar indikasjon på hva serien er designet for. For den som bruker enten TX2, TX3 eller TX4 vil man likevel merke at skoen har mange fler bruksområder, og enten du skal gå lette turer i fjellet, gå via ferrata eller trenger en behagelig dagligsko, så er sannsynligheten for at du vil trives med en av disse.

TX2

TX2 er den letteste skoen i Traverse X-serien. Skoen er dedikert til klatrere, og tilfredsstiller alle krav til grep, beskyttelse og vekt, som er essensielle egenskaper for tekniske anmarsjruter. Takket være den praktiske strikken bakpå helen, så kan skoene lett festes sammen, og deretter festes i klatreselen, slik at klatreren fort kan bytte sko, når han er ferdig med å gå en rute. TX2 kommer med Vibram® Mega Grip-såle, og en mellomsåle av injisert EVA. Med en vekt på bare 280 gram, vil man knapt merke at skoene henger i selen.

TX3

TX3 er en litt kraftigere sko for kortere anmarsjer. TX3 er designet for bruk til anmarsjruter med mer variert terreng og underlag. Skoen gir en optimal blanding av beskyttelse, vekt og pusteegenskaper, takket være det spesielle materialet. TX3 kommer med Vibram® Mega Grip-såle med Impact Brake System. Den har en injisert EVA-mellomsåle, og STB Control System, som sørger for bedret stabilitet, og passform. Skoen har likevel bare en vekt på 350 gram.

TX4

TX4 er Traverse X-skoen for den som setter pris på en anmarsjsko i skinn. Skoen er designet for tekniske anmarsjer, via ferrata og hiking. Den er lett og komfortabel og med et design som gjør at den passer like godt til dager med klatring som til hverdags. TX4 kommer med Vibram® Mega Grip-såle med Impact Brake System for godt grep. Den har en injisert EVA-mellomsåle og kommer i likhet med TX3, med STB Control System for bedret stabilitet og passform. Skoen har en vekt på 380 gram.

tx2 tx3 tx4