Ny sesong av 71 grader nord!

Endelig er 71° nord tilbake på skjermen. Ventetiden er over, og igjen kan vi følge 12 nye, tøffe deltakere ta seg frem fra Lindesnes i sør, til Nordkapp i nord.

Atello er igjen stolt sponsor med alt av fottøy til 71° nord, og har skodd deltakerne med La Sportiva-sko og Bridgedale-sokker.

Vi får alltid spørsmål om hvilke modeller vi leverer til deltakerne, og vet at det er mange der ute som har lurer på hvordan de skal kle seg best mulig for å dra på tur. Derfor benytter vi igjen muligheten til å skrive litt om de ulike modellene deltakerne har på bena.

La Sportiva

Trango Guide Evo GTX

Trango Guide Evo GTX er en lett fjellstøvel, som kombinerer elementer både fra teknisk fjellbestigning og vanlig fjellturer. Støvelen kommer med La Sportiva Cube-undersåle fra Vibram® med «Impact Brake System» for bedre feste på underlaget, Gore-Tex®-membran og en spesiell gamasje øverst, som hindrer snø og skitt fra å komme ned i skoen. Sålen er laget med «step-in» bak for stegjern, og er et ypperlig valg for den som ønsker en lett og myk støvel, med noe mer tekniske egenskaper.
Vekt:
1 130 g (1 000 g)

TX 3 GTX

TX 3 GTX er en teknisk anmarsjsko med Gore-Tex®-membran, og Vibram® MegaGrip-såle. TX 3 er neste generasjons anmarsjsko, og gir deg alt du trenger for tekniske anmarsjruter eller hvis du bare ønsker en god tursko med Gore-Tex®-membran og godt feste. Det patenterte lissesystemet gir skoen en komfortabel, tettsittende passform og sålen er konstruert slik at den sørgere for god demping og god stabilitet.
Vekt:
395 g (350 g)

Ultra Raptor GTX

Ultra Raptor GTX er en modell som passer perfekt til turer i skog og mark og på fjellet, men også til trening eller konkurranser i krevende terreng hvor og demping og stabilitet er viktig. Modeller er utstyrt med La Sportiva sin mykeste gummiblanding og Gore-Tex®-membran.
Vekt:                       Drop:
410 g (355 g)          12 mm

Bridgedale

Summit WoolFusion®

Summit WoolFusion® er Bridgedale sin tykkeste sokk. Summit egner seg til alt fra jakt, til ekspedisjoner i store høyder og kaldere klima. Summit har en tykk konstruksjon som gjør sokken ekstra varm, ekstra dempet og ekstra komfortabel å ha på.

Trekker WoolFusion®

Trekker er en veteran blant tursokker, og i over 20 år har Trekker WoolFusion® sørget for god komfort og varme for utallige føtter. Trekker kommer med Bridgedale WoolFusion® -teknologi, som kombinerer ulltråder med andre tekniske fibre som blant annet Lycra®, som sørger for bedre slitestyrke og fukttransport, samt at sokken beholder passformen over tid. Sokken kommer med tre års garanti.

Vertige Light MerinoFusion®

Vertige Light MerinoFusion® er en en lett, høy alpinsokk i merinoull for aktive brukere. Sokken har en tettsittende passform og demping på strategiske steder for økt komfort og redusert friksjon. Sokken har en behagelig passform, og kan brukes som treningssokk året rundt, også når det er bart ute.

XC Race MerinoFusion®

XC Race MerinoFusion® er en spesialdesignet langrennssokk egnet for begge disipliner, både klassisk og skøyting. Den har micro padding på utsatte punkter under foten, og ekstra polstring over vristen for økt komfort.

Thermal Liner

Thermal Liner er en tynn, helsyntetisk base-layer sokk, som bidrar til å holde på varmen, samtidig som den bidrar til forbedret fukttransport. Sokkens komfortable passform, og tiltalende utseende gjør den like egnet som en tynn hverdagssokk.