De nye «Friends» kamkilene fra Wild Country

Historien begynte for 38 år siden da den amerikanske klatreren Ray Jardine slo seg sammen med briten Mark Vallance for å begynne å produsere det som skulle bli verdens første kamkile. Mye har skjedd på disse årene, og kamkilene har blitt enda mer teknisk, enda lettere og er med den siste versjonen blitt en fryd for øyet.

‘Have you got the bag of ‘friends’ Ray?’

Den konstante vinkelen på 13.75° har alltid vært utgangspunktet i konstruksjonen, og er fortsatt grunnsteinen i den nye versjonen. Wild Country har klart fjerne ytterligere materiale, og gjort kamkilen enda lettere. De har fjernet lakken fra ytterkanten av kammene for å gi enda bedre grep på fjellet. Sist men ikke minst, så har de fjernet den tradisjonelle enkeltakslingen og byttet den ut med en dobbelaksling, noe som gir en enda smalere kamkile, som  kan brukes på helt nye steder. Akslingene er gjort hule, slik at man ikke trenger å bekymre seg for å måtte dra med seg mer vekt enn nødvendig opp i veggen.

Friends kommer i 6 ulike størrelser med vidde fra 20,6 mm til 112,1 mm. De kommer med dobbel slynge, slik at men sparer tid og vekt på å slippe å feste på ekstra slynger og slyngesett. En tommelløkke og en ny trigger sørger for ergonomiske bevegelser ved bruk, og ved å endre måten vaieren er festet sammen i stammen har Wild Country gjort kamkilen enda mer fleksibel.

Mye av det samme, men likevel et helt nytt verktøy – Wild Country Friends!